De naam Out of Circle & EDS

Om maar met de deur in huis te vallen; ik ben ziek.
 
Ik heb het syndroom van Ehlers Danlos, een chronische bindweefselziekte. Hierdoor ervaar ik nogal wat last van hypermobiele gewrichten die eenvoudig uit de kom kunnen schieten, en pijn.
 
Zoals het zich nu laat aanzien heb ik het mijn hele leven al, maar de diagnose kwam toen ik zo rond de 30 jaar was. In die tijd had ik het juist enorm naar mijn zin bij Nauta Business Events. Een evenementenbureau in Lelystad. Supergave evenementen organiseren met toffe collega’s.
 
Enfin, toen ik weer eens wat langer thuis zat in afwachting van een operatie kreeg ik spontane hartklachten. Eenmaal in het ziekenhuis werd de diagnose gesteld. Na verloop van tijd werd ik volledig arbeidsongeschikt verklaard en aansluitend knettergek (van het thuiszitten)
 
Mijn man vroeg me wat ik nou het liefste zou willen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, evenementen organiseren!
Ik schreef een uitgebreid businessplan en hield daarin rekening met de momenten dat ik zelf niet aan de bak kon. Ik had inmiddels een flink netwerk om me heen met mensen die mij konden vervangen wanneer het echt niet zou gaan. Opgewekt en trots ging ik met mijn plan naar de uitkeringsinstantie (ik was immers arbeidsongeschikt) Ze vonden mijn plan prachtig, maar wilden niet meewerken. Ik kon een werkgever geen garantie bieden, waarom zou ik dan wel zelfstandig ondernemer kunnen zijn?
 
Over het algemeen kan ik praten als Brugman, maar het lukte me niet om deze mensen, die ik zo nodig had, op andere gedachten te brengen.
 
Thuis werd het er niet gezelliger op en daar was weer mijn man. Ik opperde van alles en nog wat….ik bleef maar in rondjes denken.
Manlief offerde zijn garage op, en maakte er een superleuk kantoor van. Ik zou gewoon zelfstandig ondernemer worden, dan maar geen uitkering.
De naam van mijn bedrijf, ook die kwam uit de koker van mijn wederhelft. Out of Circle, want ik had al zo lang in cirkeltjes rond zitten dralen…ik moest eruit en weer wat van mijn leven gaan maken.
 
Samen met mijn jongste zoon ging ik naar de Kamer van Koophandel, en Out of Circle was een feit!
 
(De uitkeringsinstantie nodigde ik uit voor de opening. Helaas lukte het niet op de dag zelf, maar een dag later kwam mijn casemanager. Toen ze zag hoe ik alles had voorbereid zou ze een positief advies uitbrengen, en zo gezegd zo gedaan. Ik ben nog steeds niet volledig arbeidsgeschikt en ontvang ook nog steeds een uitkering, maar….aan het einde van het boekjaar mag ik hem, meestal, weer volledig terugbetalen! En daar ben ik best trots op!
© Out of Circle | Realisatie: Sybit | Software Op Maat